اسلایدر

کانون فرهنگی رسانه معراج دانشگاه بیرجند مسابقه کتابخوانی «فرهنگ، مهم تر از سیاست»
 
کانون فرهنگی رسانه ی معراج دانشگاه بیرجند



           
پنج شنبه 26 فروردين 1395برچسب:, :: 1:26
محمد گلماه

 

قوانین:

1) شرایط مسابقه و رای گیری و ... بین تمامی تصاویر گرفته شده با دوربین یا موبایل با هر کیفیتی یکسان هست.

2) هر شرکت‎کننده می‌تواند حداکثر 5 قطعه عکس از هر موضوع را برای شرکت در مسابقه بفرستد.

3) آثار به صورت تک‎عکسِ سیاه و سفید یا رنگی و همچنین بصورت آنالوگ یا دیجیتال پذیرفته می‌شوند.

4) فایل عکس‌ها را با نام و نام خانوادگی به حروف انگلیسی از شماره ردیف 01 نامگذاری نموده و ارسال نمایید. به طور مثال به صورت Naser Elias zadeh 02 - Naser Elias zadeh 01 باشد.

5) مطلوب است درون لوح فشرده یک فایل wordذخیره گردد که حاوی اطلاعات ذیل باشد:
• نام و نام خانوادگی، شماره دانشجويى، رشته تحصيلى و شماره تلفن همراه و Email .
• کلیه اطلاعاتی که از فضای عکاسی‎شده دارید، (از قبیل نشانی، تاریخ ساخت، طراح اثر معماری، تاریخ عکاسی و مطالب دیگری که می‌تواند به درک بنا کمک کند.)

6) شما مى توانيد عکس ها و فايل word خود را به يکى از روش هاى زير برايمان ارسال کنيد:
• meraj.media@post.com : ايميل

• @birumedia : تلگرام

7) عکس‎های برگزیده، در یک نمایشگاه، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

8) تنها عکس‌هایی داوری خواهد شد که دخل و تصرف با ابزار گرافیکی (در حد کلاژ) بر روی آنها انجام نشده باشد.


هیأت داوران:
جناب آقاى حميد سيف الهى (مسئول سمعى و بصرى معاونت فرهنگى دانشگاه بيرجند )
جناب آقاى امين الرعايايى (عکاس و مستند ساز)
محمد گلماه(مسئول کانون فرهنگى معراج )
سيد على ثانى قوامى(معاون کانون فرهنگى معراج )

https://telegram.me/meraj_media_birjand_link



           
پنج شنبه 26 فروردين 1395برچسب:, :: 1:22
محمد گلماه

 

25 فروردین‌ماه روز بزرگداشت عطار نیشابوری شاعر و عارف معروف قرن هفتم هجری نام گرفته است. با توجه به اهمیت اندیشه های عرفانی عطار در شکل‌دهی به عرفان اسلامی و مقام والایی که وی در غزل و شعر پارسی دارد و همچنین گمنامی نسبی او در مقایسه با قله های دیگر شعر ایرانی و عرفان اسلامی نکاتی در باب این چهره ماندگار، اعجاب‌برانگیز و تأثیرگذار در تاریخ تفکر ایرانی – اسلامی اشاره می‌شوند. 

نیوتن می‌گوید بر شاخ غولان اندیشه ایستاده است و اگر این غولان نبودند وی مجالی برای رسیدن به دستاوردهای علمی خویش نداشت. 

این نکته در باب بزرگان اندیشه ایرانی – اسلامی چون مولوی، سعدی، حافظ، ملاصدرا و خواجه نصیرالدین توسی هم صدق می کند. افرادی چون فارابی، غزالی، رودکی، فردوسی و ابن سینا بودند که باعث شدند چنین بزرگانی در تمدن ما برویند و معارفی را از اندیشه های خود متأثر کنند. 

به صورت خاص در حوزه عرفان ایرانی – اسلامی اگر افرادی چون سنایی و بخصوص عطار نبودند امکان آنکه بزرگی چون مولوی فرصت بروز و نمود پیدا کند اندک بود. 

ما بسی از مولوی یاد می‌کنیم، اشعار او را می‌خوانیم و شاهدیم که اندیشه و اشعار وی حتی در مغرب زمین مورد توجه قرار گرفته‌اند، اما هم برای فهم اندیشه‌های ژرف و غنی مولوی و هم برای پی بردن به سیر تکامل این اندیشه‌ها، احاطه به افکار افرادی چون عطار ضروی است، چرا که رگه‌های بسیاری از این افکار در اندیشه‌ها و اشعار فردی مانند عطار موجودند.

اگر معارف فرهنگ ایرانی – اسلامی سه ضلع داشته باشند یکی فقه، دیگری فلسفه و در آخر عرفان است. طرفه و عجب آنکه این سه ضلع در طول تاریخ علاوه بر نسبتهایی که با یکدیگر برقرار می کردند در پاره‌ای مواقع تعارض هم داشتند. 

چه عارفان و چه فلاسفه اختلاف نظرهایی را با فقها داشته‌اند و چه خود عارفان و فلاسفه همیشه رویکرد و منظر واحدی را اتخاذ نمی کرده‌اند و یکدیگر را بر نمی‌تافتند. 

در این میان اگر حتی افرادی چون مولوی با وجود مخالفتهایی که با فلسفه داشته‌اند خود فلسفه‌ورزی نموده‌اند، عطار نماد و نمود کاملی از جریان عرفانی در تمدن و فرهنگ ایرانی – اسلامی است. 

شناخت یکی از سه ضلع فرهنگ ایرانی یعنی عرفان بدون تضلع و تسلط به اندیشه های عطار ممکن نیست. از سوی دیگر او چهره‌ای است که عرفان چند سده اول جهان اسلام و جهان ایرانی را از عرفان چند سده متأخر آن جدا می‌کند و از این لحاظ پل میان این دو قسم عرفان به حساب می آید. این نکته نیز اهمیت وی را در عنوان چهره برجسته عرفان اسلامی بیش از پیش نشان می‌دهد. 

زبان پارسی اگر زبان دوم علمی جهان اسلام است زبان اول عرفان اسلامی است. این نکته‌ای است که حتی مورد تأیید عرب‌زبانان نیز واقع شده است. 

ارتباط میان این دو چنان نزدیک است که پاره‌ای از زبان‌شناسان را بدان سمت سوق داده است که تصریح کنند زبان پارسی در اساس خود مستعد ترویج شعر و بخصوص شعر عرفانی است. 

در این میان نقش عطار نه تنها به عنوان ترویج دهنده عرفان اسلامی و آشنایی دادن مخاطبان با قله های این جریان چون حلاج، ابراهیم ادهم و ابوسعید ابوالخیر برجسته است که در ترویج زبان غنی و ژرف پارسی نیز نقشی مهم بازی می‌کند. 

پاره‌ای از زبان‌شناسان به‌درستی تصریح کرده‌اند که راهی برای غنی کردن زبان جز وجود نخبگانی که در عرصه‌های گوناگون به تفکر و تأمل می‌پردازند وجود ندارد و به جهت نسبت نزدیک فکر و زبان هر تحولی در عرصه فکر تأثیر خود را به‌وفور بر زبان می گذارد. نقش عطار در پیشبرد تفکر عرفانی از این جنبه نیز قابل توجیه است . 

او نه تنها تفکری را به یکی از مراحل مهم خود رسانده که امکانات زبانی جدیدی نیز برای انتقال مفاهیم عرفانی ارائه کرده است. 



           
سه شنبه 24 فروردين 1395برچسب:, :: 21:43
محمد گلماه

درباره وبلاگ


به وبلاگ کانون فرهنگی رسانه ی معراج خوش آمدید ...
آخرین مطالب
نويسندگان
موضوعات
پيوندها

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون غرهنگی رسانه ی معراج و آدرس meraj-media-birjand.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 24
بازدید کل : 15352
تعداد مطالب : 52
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1